lördag 27 oktober 2007

Your God is dead… and no one cares… if there is a hell… I’ll see you there…

Varför ser personer som delar ut religiösa flyers eller tidningar alltid så själslösa ut? De står där med tomma blickar och utsträckta skrifter. Jag förstår att det inte kan vara lätt att stå där medan vi syndare går förbi, helt ignorerandes deras engagemang och tålamod.
Jag såg dem idag på väg till skolan, där de stod med Väktaren i deras händer. Kunde inte låta bli att le. Men se upp! Att titta dem i ögonen är ett tecken på aggressivitet… eller (ve och fasa) ett behov av Gud… och det går ju inte för sig.

Jag är inte religiös, men jag kan till viss del förstå behovet. Jag är (kanske tyvärr) av den åsikten att religion ofta är modern till allt för mycket mänsklig idioti, som krig och liknande våldshandlingar i Guds namn; självmordsbombningar och attacker på abortläkare och homosexuella.

Men religion är inte enbart av ondo. Seriemördare till exempel blir mycket mer intressanta i tv-serier och filmer om de har religiösa riter eller psykoser för sig. Och den klassiska kampen mellan gott och ont är fortfarande intressant.
Men det handlar inte om amerikaner och irakier. När det gäller människor är det inte tal om gott eller ont, utan om en gråskala mellan ont (alternativt mänskligt) och värre.

Men hur är det i filmer? Här är några alternativ med religion som handling eller ingrediens:

The Prophecy (den första och bara den första!)
Christopher Walken som ängeln Gabriel; underbart bitter på de talande aporna och hänsynslös i sin jakt på en ondskefull själ som kan hjälpa honom i det pågående kriget i himlen.
Mer filmer med änglar efterlyses!

The Frailty
Religiös herre, alternativt fullblodsgalning, som kan se igenom onda människor och tar död på dem i Guds namn för att sedan gräva ner dem i sin trädgård.

Fallen
En vänsterhänt och sadistisk demon vid namn Azazel som gillar att sjunga Rolling Stones-låtar. Behöver jag säga mer?

Seven
John Doe mördar människor som han anser har brutit mot dödssynderna.

Omen
Barn kan vara jävligt äckliga och speciellt då barn som har ett födelsemärke som ser ut som 666…

Dogma, End of Days, The Order, Constantine, listan kan bli lång…


Istället några alternativ på tv-serier med religion som ingrediens:

Millennium
Självaste Satan dyker upp i denna serie i form av en kvinna som spänner upp en av karaktärerna i herr Blacks källare.

Criminal Minds, Mord i sinnet, Messiah, Killer Instinct…

Några bra som jag helt glömt bort så här på gränsen till komatillstånd?

Inga kommentarer: