onsdag 10 september 2008

Yttre omständigheter

Egentligen borde jag ha skrivit detta i söndags, men jag visste inte vad jag skulle skriva. Jag vet fortfarande inte vad jag ska skriva.
WALL-E är en film som jag sett fram emot sedan första glimten av den första teasern. Men den föll ganska platt.
Kanske berodde det på att biosalongen var fullsatt och därmed kokande varm. Inte direkt ypperligt för mig som varken gillar värme eller att trängas med andra människor. Kanske var det far-och-dotter-sällskapet på samma rad som inte kunde hålla käften, som gjorde att jag inte kunde ge filmen min hela uppmärksamhet. Kanske var jag inte på rätt humör, som till stor del berodde på ovanstående nämnda saker men även på annat.

Allt jag vet är att WALL-E inte var lika bra som jag hoppades. Och det tror jag är trailerns fel.
Det har sagts att den känns som två filmer ihopsatta till en, vilket jag kan hålla med om. Däremot är de båda delarna inte lika långa. Den första delen, när WALL-E är ensam med sin kackerlacka och sedan får besök av Eve-roboten, är den del som nästan helt dominerar i de trailers jag har sett. Det ger onekligen en missvisande vinkling då den delen är kortare än den andra delen där det även kommer in människor.
Som ensam är WALL-E underbart söt. Han är även söt tillsammans med Eve och övriga robotar som han stöter på. Men människorna hade jag klarat mig utan. Inte för att jag är emot människor, utan för att de antingen fick för stor plats – då de inte egentligen tillförde något – eller för liten plats – då deras närvaro väckte obesvarade frågor.
Dessutom kunde slutet gjorts bättre. Som det var nu kändes det lite utdraget och gav inte den där känslan jag vill få efter att ha sett en riktigt bra film. Om slutet hade varit som inledningen, med de otroligt schyssta stadsvyerna, hade jag kanske kommit därifrån med ett stort leende istället för med en axelryckning.

Det är fortfarande en söt film. Men jag känner att jag måste se den en gång till, under bättre omständigheter, för att kunna ge ett betyg.


I övrigt försöker jag hitta motivation till att plugga. Det går sådär. Varför plugga när man kan sitta hopkrupen i soffan och njuta av Wovenhands nya?

1 kommentar:

Sophix sa...

ja, varfor plugga? period!