torsdag 8 november 2007

Miniatyrernas mästarinna

Äntligen ännu ett CSI-avsnitt med miniatyrbrottsplatsmördaren! Och denna gång fick vi komma in i hennes värld och se oss omkring. I en lägenhet som förde tankarna till John Does lägenhet i Seven, fick man se mördaren i full action, när hon gjorde ännu en miniatyr. Och den lilla flickan i mig fnittrar för fullt.

Visst hon var psykiskt störd, det kanske hör till, men jag tycker ändå att hon var intressant som person. Det att kunna komma ihåg precis allt efter att bara varit inne i ett rum en enda gång är väldigt intressant. Det visade sig också att hon städat deras labb under en månads tid, vilket jag tyckte var en schysst detalj.

När det nu har tagit så lång tid, mer än en säsong, sedan miniatyrbrottsplatsmördaren kom in i serien, kändes det ändå lite snabbt i slutet. Jag hade inte haft något emot om hon hade kommit undan i slutet av ett avsnitt för att bli fångad i nästa och med en glimt till ett tredje avsnitt i och med den sista miniatyren… men jag är mycket nöjd ändå.

Det är utan tvekan den bästa mördar-storyn som CSI har lyckats med (visst det finns andra, exempelvis han som rakade hela kroppen och bodde på Nicks vind). Och den har känts väldigt genomtänkt. Även om jag har tyckt att de retats lite väl mycket ibland med handlingen, så har det ändå varit en bra uppbyggnad som har skapat merintresse. Miniatyrerna i sig är intressanta, men även hur morden har gått till väga, nämligen på ett sätt där själva mördaren inte behövt vara på plats för själva mordet, och utan att det inneburit en explosion.

Sedan att det blev en cliffhanger till nästa säsong, med stackars lilla Sara under en bil, är väl något man får vänta sig med sådana här serier. Jag är av princip emot ”To be continued”, visst det behövs ibland när handlingen är för lång för ett enda avsnitt, men jag tycker att cliffhangers mellan två säsonger känns lite onödigt. Om man gillar serien kommer man ändå se nästa säsong, oavsett cliffhanger eller inte. Nu lämnas man med en irriterad känsla, vilket till vis del kan förstöra intrycket av avsnittet. Och det är synd.
Nåväl... Jag är ändå mycket nöjd! Fram för fler intressanta mördare i serier!

2 kommentarer:

Hanna sa...

YAY!

Jag håller med dig! Hon var intressant, men ändå väldigt jobbig med sitt huvudvinklande hit och dit.
Man vill ändå veta mer om henne, tycker jag. Man förstår ju att hon började med miniatyrer för att bli pappas flicka, men jag vill ha mer än så!
Bara man inte missar första avsnittet nästa säsong...

De sa...

Ja, det vore ju typiskt... men tyvärr inte ovanligt för min del. Jag vet inte hur många kortserier på tre avsnitt jag sett där jag har missat sista avsnittet. Otroligt frustrerande.