fredag 5 september 2008

I’m a little teapot – short and stout…

… en aning trött så här på kvällskvisten…

Har tittat på Ed Wood. Inte Tim Burtons bästa, men den har ändå en viss charm. Martin Landau är utmärkt som den åldrade Bela Lugosi och Johnny Depp, som alltid levererar i varje film han är med i, var ett mycket bra val till den lite klämkäcke och ack så optimistiske (läs: galne) Edward D. Wood Jr.
Jag gillar att filmen är i svartvitt (även om jag inte skulle ha något emot att se Johnny Depp i en rosa fluffig tröja) med en känsla av noir i nästan dokumentär stil. Detta gör i och för sig att mycket av det som jag gillar med Tim Burtons filmer, nämligen mörk scenografi och schysst rekvisita, inte direkt finns med här. Dessutom saknar jag Danny Elfmans musikaliska omfamning. Det måste sägas.
En rolig detalj dock är att rösten till Orson Welles är dubbad av Maurice LaMarche som annars gjort rösten till Brain, försöksråttan som försöker ta över världen, i Pinky and the Brain. En animerad serie alla bör se.

Idag hade WALL-E premiär. Jag har väntat på den så länge att jag nästan glömde bort att den skulle komma. Det är det dåliga med att titta på trailers och teasers, för oftast kommer de alldeles för långt innan filmen, speciellt när det gäller animerade filmer.
Men nu är den alltså här och planen är att gå och se den på söndag. Jag förväntar mig att behöva stoppa min halsduk i halsen för att inte dränka biosalongen med förtjusta utrop. Jag har nämligen vid tidigare tillfällen haft vissa volymproblem när det gäller söta saker.
Nåväl.

2 kommentarer:

Luna sa...

Shit vad du är påläst, jag blir ruggigt imponerad!

Är också en sucker för Burtons filmer, och tycker inte heller att den är den bästa i raden...

De sa...

imdb.com is the shit *ler* Just Maurice LaMarche har en så speciell röst att den är svår att missa om man sett Pinky and the Brain.