fredag 5 juni 2009

Två flugor i en smäll, så att säga

Idag är dagen då min ålder börjar att inledas med en trea. Trettio. 30. XXX. Jag vet inte om jag känner mig som en 30-åring, men samtidigt kan jag inte hitta några fel i att vara 30. En ålder som alla andra, misstänker jag.

Det vore skönt att kunna säga att denna dag som är min födelsedag kommer att spenderas på ett enbart trevligt sätt. Men om några timmar kommer jag vara i skolan för praktikredovisning. Skoj, skoj. Folk som stirrar på en. Som ska bedöma en. Döma en. Och förhoppningsvis ge mig godkänt.
Det är det sista jag kommer att ha att göra med den skolan. Examen. Det är dags nu. Det är på tiden. Och det ska bli så skönt. Att slippa. Den där jävla skolan. För även om jag naturligtvis haft trevliga stunder där, så är det enbart utvalda klasskamraters (och kanske... möjligtvis... vissa lärares... någon gång) förtjänst. Skolan hade INGET med det att göra. Istället erbjöd den stress, icke-fungerande teknik och dålig luft. Och det är jag hjärtligt glad över att slippa.

Så nu är det arbetslivet som gäller. Eller arbetslösheten. Någon som har ett bra jobb att erbjuda en stackars förläst och skuldbelagd gammal studentska?

Och förresten. Var är tårtan?

3 kommentarer:

LadyM sa...

Messade dej precis men när man fyller 30 så är det tillåtet att ösa grattishälsningar ;)

GRATTIS!!!!

Eva sa...

Ålder är relativt och enbart en siffra.

Lycka till på redovisning & grattis till såväl examen som födelsedag. Jag hoppas verkligen att den där skäggiga karln pysslar om & uppvaktar dig ordentligt senare. Tårta, choklad & presenter i mängder!

Massa kramar

missTv sa...

Tack, LadyM!

Tack, Eva! Och det blev faktisk tårta, choklad och presenter! Tror att han läste din kommentar och tog åt sig ;)