Jag vet inte varför de kallas cheesecakemuffins, då det inte finns någon slags ost i dem. Antar att det har med frysandet att göra. Hur som, här är receptet:
Cheesecakemuffins (8 st)
50 g smör
100 g digestivekex
3 dl vispgrädde
100 g vit choklad
1. Smält smöret. Krossa kexen grovt och blanda med det något avsvalnade smöret.
2. Tryck kexmassan till en kakbotten i 8 st dubbla bullformar.
3. Värm 1/2 dl av grädden i en kastrull. Tag av från värmen och bryt ner chokladen i grädden. Rör tills den har smält.
4. Vispa upp resten av grädden, den ska bli riktigt fast. Blanda med den helt avsvalnade chokladröran.
5. Fyll upp muffinsformarna med chokladgrädden och ställ i frysen minst två timmar.
Som dekoration kan man sikta över kakao och dekorera med en liten chokladknapp vid servering.
Inget för den som räknar kalorier. Men satan så gott.
3 kommentarer:
Åh tack för receptet. Måste prova att göra dem nåndag trots att jag inte är så road av att baka.
Kram
Fast det är rätt lätt gjort faktiskt. Inte så road av att baka? Du som gjorde så gott godis till jul!
Kram!
Åh, måste prova!
Även om dom lät jääävligt mäktiga. Men jag måste ju såklart prova ändå. Tack för receptet!
Skicka en kommentar