fredag 11 september 2009

Dagens överanvändning av ordet "avsnitt"

Igår såg jag Criminal Minds. Det var inte säsongsstart utan avsnitt 22 i säsong fyra. Nåväl, avsnittet lade mer fokus på mördaren än vad det brukar vilket gav en lite annan känsla än vanligt. Bra upplägg i ett bra avsnitt. Tre kvar av säsong fyra, efter det får jag väl anta att säsong fem tar vid.

Gårdagens Skräckministeriet handlade om blod. Eller gjorde det verkligen det? Kanske första halvan, sedan snöade det av någon anledning in på moral gällande våldsfilmer. Inte vad jag såg fram emot att se. Samma känsla av antiklimax kom av första avsnittet där jag naivt utgick från att The Exorcist skulle dyka upp, med tanke på "det inre monstret", eller annan valfri film om demoner som tar över människor. Det närmaste var väl Jekyll & Hyde. Och även om H.P. Lovecraft är en fantastiskt intressant författare i och med vad han inspirerat andra till, så kan man knappast säga att hans monster var av det inre slaget. Om det nu inte var hans egna inre monster som de var ute efter och i så fall måste jag säga att de misslyckades med även det.
Det har bara visats två avsnitt och kanske är det lite för tidigt att klaga på Skräckministeriet som serie redan nu. Men med tanke på att avsnitten bara är en halvtimme långa borde det finnas en välgrundad tanke bakom innehållet. Det är mycket som ska få plats. Men ändå fyller de ut med övergångar och stämningsklipp som mannen som tittar på bilder. Då är det kanske inte så konstigt att resten av innehållet känns lite tunt. Ytligt. Och tyvärr ofta felriktat. Det är tråkigt att de, när de nu väl gör en sådan här sak, inte tar hela steget ut och gör det ordentligt. Synd.
Nästa vecka anfaller maskinerna. Jag är inte så hoppfull längre, men H.R. Giger är med och det måste jag se.

Och nu till något helt annat.
Idag har inte varit en produktiv dag. Skulle egentligen iväg på jobb, men mådde kass. Mår fortfarande inte prima liv, så det blir att bädda ner sig i soffan och vila ögonen på något. Det blir INTE Mindhunters eller Pirates of the Caribbean – total waste of films.
Kanske blir det Derailed på svt1 kl.21 som jag inte sett eller Benny & Joon på kanal9 vid samma tid. Jag rekommenderar Benny & Joon som är en fantastiskt söt film. Den kan ses, om inte bara för bra rollprestationer, även för en söt Johnny Depp och sköna flörter med den gamla Buster Keaton-eran.

2 kommentarer:

Eva sa...

Jag såg bara delar av första avsnittet av "Skräckministeriet" och vart även jag besviken. Kändes lite...torftigt.

Bennny och Joon är så söt. Jisses vad länge sen jag såg den.

Krya på dig och ta hand om dig!


Massa kramar

Anonym sa...

varfor inte:)