måndag 3 september 2007

Serier, serier, serier…

Det är så otroligt populärt med tv-serier nu för tiden. Det är klart, det har alltid funnits tv-serier, men det känns som att det på senare år har skett en explosionsartad ökning (ungefär som med serietidningsfilmer).
Detta sker naturligtvis på både gott och ont. Fantastiska serier har kunnat få sin plats i tv-tablån, men samtidigt har även mediokra och rent av usla serier fått samma chans.

Det som stör mig dock är att vissa mindre bra serier har fått fler säsongschanser än serier som har visat mycket större potential. Nu fick i och för sig Carnivàle två hela säsonger på sig att bygga upp en stadig tittar-klientel, vilket kanske är en säsong mer än vad vissa andra får. Men hur många olika Law & Order-serievarianter behövs det egentligen? Eller CSI-varianter för den delen (I hate Horatio Caine).

Vi kommer nog alla ihåg den där första serien eller serierna som verkligen fångade vårt intresse (eller är det bara jag?) och som fick oss att inse vilket fantastiskt verktyg tv-serieformatet kan vara.
För min del var det Twin Peaks och Uppdrag Mord (Homicide – life on the streets). Efter det var det Arkiv X och Millennium (även om de tenderade att vara bättre i början än i slutet).

Jag följer inte på långa vägar alla serier. Vissa har jag följt slaviskt, andra har jag sett några avsnitt av men har sedan slutat titta av ett eller flera skäl och vissa har jag inte ens gett en chans. Vissa har jag inte förstått tjusningen med förrän jag följt dem genom dvd-boxen istället för på tv:n. Som The Shield.

Och apropå nya serier: vem har inte någon gång drömt om att ha en superkraft? Om du inte har sett Heroes än kommer chansen den femte september då denna serie har premiär på kanal fyra. Titta då!

Sedan kanske jag går händelserna i förväg nu, men Dexter har premiär på 6:an den 24 september! Michael C. Hall (från Six Feet Under) är perfekt i rollen som Dexter – blodstänksanalytiker om dagen och seriemördare om natten.

Denna serie måste ses! Basta!

2 kommentarer:

Sophix sa...

annars kan du ju kolla på serien jag TVÅ söndagsnätter försökt somna till: Fotbollsfruar, sämre än så blir det inte.

missTv sa...

Ajdå... Visst, jag är av den uppfattningen att man måste se dåliga saker för att verkligen uppskatta de bra, men... jag tror att jag ska försöka undvika just den serien...