söndag 16 december 2007

On Earth everyone can hear you scream…

Jag gillar AlienAliens… och Alien³. Jag skulle kunna beskriva minut för minut vad jag gillar med filmerna, men det skulle ta alldeles för mycket plats. Kortfattat: filmerna är trovärdiga. På alla plan. Miljöerna, exempelvis skeppen, ser sådär skitiga ut som maskiner och fordon blir efter ett tag, trots att man städar dem regelbundet; karaktärerna är normala: både till sätt och utseende (jag har sagt det förr, hur får en ”naturmänniska” tag på en pushup-bh?); alienerna (fuck, hur skriver man???) är designade av H.R. Giger och filmerna är regisserade av Ridley Scott, James Cameron och David Fincher.

Jag gillar även Predator, i och för sig varelserna mer än själva filmerna. I den första filmen har Arnvold huvudrollen, jag är lite allergisk mot honom, och i den andra har de petat in alla klyschor de kunde hitta, så man blir allmänt illamående av att titta på den. Men själva rovdjuret är riktigt schysst.

Så när Alien vs. Predator kom kunde jag inte annat än att bli barnsligt förtjust i den. Kritikerna var inte så snälla och det var en hel del i den som jag skulle ha gjort annorlunda, men jag gillar den!
Och i januari kommer det en till: Aliens vs. Predator – Requiem! Inte det mest fantasifulla namnet kanske… förhoppningsvis är filmen bättre än titeln.

2 kommentarer:

Hanna sa...

Jag såg första Alien för hundra år sen, har inte haft nåt intresse för dom andra. Rovdjuret är en favorit, enbart för att den är så jävla fånig!

Jag tycker alltså inte att det är så roligt med uppföljare.. haha! Jag är mer den där typen som sitter hemma i soffan och käkar popcorn och tittar på romcoms..

De sa...

Det står annars en låda med 36 timmar Alien-filmer + extramaterial på DVD-hyllan här hemma... Låter det inte lockande? *ler*

Jag är inte helt emot romcoms... kanske skulle behövas några sådana efter en väldigt deprimerande säsong av Six Feet Under. Skitbra, men ack så deprimerande...