torsdag 17 januari 2008

They love the tender meat…

Ofantligt trött efter 16 timmar av stress, panik och hårt arbete igår som ledde till ett sent insomnande och tyvärr ett paniskt och alldeles för tidigt uppvaknande i morse. Och vad välkomnas man av när man stiger upp om inte regnet som hamrar mot fönstret. Oh, joy.

Så det har inte varit en sådan energifylld dag. Soffan, tv, laptopen och en massa film-trailers! Hade jag bara orkat göra popcorn, så hade det varit perfekt.


Här är några av dem:

Shrooms
Det vanliga konceptet: en grupp med unga människor ger sig ut i skogen och har skoj (sex, alkohol och droger är vanligt förekommande) tills de måste försöka fly för att inte en efter en bli mördade av något fult.
Handlingen utspelar sig på Irland, så det är ju ett plus. Annars blev jag inte direkt sugen. På hyrd dvd kanske, en trött bakisdag.

Caramel
En film om fem kvinnor i Beirut som har regelbundna träffar på en skönhetssalong.
Vet inte om jag vågar kalla den chick-flick, men humoristiska, romantiska och sorgsna inslag kan vara ypperligt bra (om de görs på rätt sätt), men det var inget som denna trailer visade på. Inte för att vara negativ, men jag tror inte att jag kommer att se denna på varken bio eller dvd.

The Orphanage
Ännu en film som börjar lite fint och så men som sedan involverar ett hus vars ondskefulla krafter smittar av sig på ett barn, som i form av något annat hämnas något som hände i det förflutna.
Barn kan vara äckliga ibland och jag kan tänka mig att barnet i denna film inte är ett undantag. Frågan är väl om han kan bära handlingen på sina axlar. Det var dock några riktigt schyssta bilder i trailern, så chansen kanske finns för ett biobesök.

The Hottie and the Nottie
En grabb vill få en chans med en hottie, men måste först skaffa en dejt till nottie; den inte snygga väninnan. Men naturligtvis kommer det att visa sig att lilla nottie egentligen (med lite hjälp) är en hottie.
Eh, nej. Nej, nej, nej, nej. Nej.

The Chronicles of Narnia: Prince Caspian
Fortsättningen på historien om Narnia.
Den är säkert storslagen på sitt vis, men mycket av det som gjorde den första filmen sevärd, som alla djur, figurer och Mr. Tumnus, är inte längre någon nyhet eller inte ens med. Jag har inte heller någon nostalgisk koppling till handlingen i denna film, så jag är skeptisk.

Semi-Pro
Will Ferrell ska försöka få in sitt inte så bra basketlag i NBA. Detta görs bland annat genom olika slags reklamjippon, som exempelvis att brottas med en björn.
Jag har inte sett så många filmer med Will Farrell, men Zoolander är lite skoj och Stranger Than Fiction är ju suverän. Sedan är jag ju lite svag för repliker som denna: Grab a small child and use it as a shield.

In the Name of the King
En vanlig bybo måste bli en krigare och slåss mot en ondskefull magiker som ger sig på hans by och kidnappar hans fru. Allt i ett Sagan Om Ringen-rippat skal.
Jason Statham (Snatch) är inte alls övertygande som krigaren de andra ska följa i slaget mot ondskan. Kändes bara konstigt.

Wanted
James McAvoy får chansen att välja på att vara ett får och fortsätta sitt liv i kontorslandskapet eller bli en varg som tar sitt liv i sina egna händer och får hångla med Angelina Jolie. Svårt val eller?
Jag vet inte riktigt om jag köper handlingen genom att titta på trailern. Varför skulle ett lönnmördargäng ta sig tid att träna upp någon som aldrig hållit i ett vapen att bli en lönnmördare, bara för att hans far var den bäste som fanns? Är lönnmördarförmågor ärftliga? Kanske är överenskommelsen med publiken starkare i filmen. Hursomhelst lär det bli en massa action i alla fall.

Me & You, Us, Forever
En 47-årig man drömmer sig tillbaka till sin första förälskelse 30 år tidigare och bestämmer sig för att söka upp henne.
Det måste vara den smörigaste trailer jag någonsin sett i hela mitt snart 29-åriga liv. Usch.


Nu blir det Mord i Sinnet.

2 kommentarer:

steve sa...

Det är ju desstuom den ökände Uwe Boll som ligger bakom in the name och the king och baserar sig på ännu ett datorspel. Så ser du den kommer en bit av din själ att förtvina.

missTv sa...

Tack för varningen, Steve!