måndag 18 augusti 2008

This penis – an illusion

Tool har sagt någon gång att de inte har med texter till sina låtar för att deras lyssnare ska bilda sig sin egen uppfattning om låtarna. De kanske har en poäng där, men samtidigt innebär det att om man hör fel så kommer antagligen det felet fortsätta att följa låten. Exempelvis sjunger herr Keenan ”this pain is an illusion” i låten Parabola, men jag hör ”this penis – an illusion”. Ger inte riktigt samma känsla kanske.
Ni kan lyssna själva om ni vill, även om det inte kommer förrän flera minuter (5.22 för att vara exakt) in i videon eftersom Parabol är framför (förövrigt kommer inte det som jag tycker är bäst i låten, bortsett från skriket, förrän 8.45 minuter in, för er som är intresserade). Och ja, det är Tricky som är med i videon.

Samma gäller A Perfect Circle i vars låt Gravity jag hör ”pee on me” istället för ”heal me”. Lite skillnad.
Men jag hör i och för sig fel även i låtar där jag vet hur texten gick redan innan jag hörde låten. I NIN:s Hurt går texten ”my sweetest friend”, men i Johnny Cashs version hör jag ”my Swedish friend”.

Sedan har vi naturligtvis Deftones låt Elite där jag vid vissa av ”bleed out of control”-avsnitten kan svära på att jag hör ”bleed like a troll”.
En lite rolig är även Doctor Doctor av Thompson Twins där det låter som att de sjunger ”tack för vatten”. Hör själva:

Tack Ellie.

Det finns fler exempel, men jag kan inte komma på någon mer just nu. Ni kanske vill bidra med något?

7 kommentarer:

Steve sa...

Jag har aldrig hört penisar eller kiss i Maynards låtar men däremot är jag helt övertygad om att herr Cash sjunger om en svensk vän.
Käck trodde att början på Run to the hills med Maiden gick såhär:
"My name was Blake, I lived alone"... :-)

De sa...

Steve: Du kanske bara inte har lyssnat noga nog.
Förövrigt är det "Number of the Beast" som börjar "I lived alone my mind was blank". Så nästan rätt, fast ändå inte. Roligt hursom.

Anonym sa...

Tack för vatten är en klassiker :)

Anonym sa...

Det var så lite så, vad gör man inte för att glädja sina vänner? :-)

Hanna sa...

HAHAAHAH! This penis.. ojoj! Det var roligt.

Det finns en låt, som Misha gillar..
'Mycket av allt', där jag trodde att dom sjöng 'Ny kostym'. Det var roligt.
Sen kommer jag inte på nån mer, men jag har nog ett gäng på lager.

mistlur sa...

jag sjöng "jag ska sätta vingar på pengarna" till mikael rickfors gamla hit när jag var liten. det var vad jag hörde. och jag kan bara tänka mig alla felciteringar till michael jacksons "smooth criminal" i partiet "annie are you ok?", det var först när jag genomled alien ant farms version jag förstod att det var det som sas. en vän sjöng också "there's a fire downtown" till europes enda internationella hit som jag låter bli att avslöja dess riktigt namn på för spänningens skull. låten cupcakes pratar om är för övrigt skriven av ital skurk.

De sa...

"Jag ska sätta vingar på pengarna"... Jag hann tänka: "Men... är det inte exakt det han sjunger?" Hehe.

"There's a fire downtown" var sjukt roligt!