onsdag 25 juni 2008

Ogräs

Nya serier poppar upp som små maskrosor i gräsmattan. Men är de bra?
Igår började Big Shots på kanal 5. En manlig variant av Sex in the City kanske? Anledningen till att jag ställer mig frågande är att jag inte var hemma igår och kunde se de första två avsnitten. Men jag måste säga att kanal 5 har förstått det där med att få in sin publik i serierna de visar. Att visa två avsnitt efter varandra skulle jag gissa ger dubbel så stor chans att folk fastnar. Men det kanske bara är jag som fungerar så.
Idag börjar Eli Stone på samma kanal. Vad är meningen med livet? Det är vad advokaten Eli Stone börjar fråga sig, efter att ha fått reda på att han har ett bråck i hjärnan. Om det bästa jag kunde hallucinera fram var George Michael skulle jag allvarligt ifrågasätta meningen med livet…
Idag har även Project Runway säsongspremiär. Intriger, drama, talang, fula kreationer och auf Wiedersehns väntar.
Den 30 juni har Journeyman premiär på tv3. Nyhetsreportern Dan Vasser börjar ofrivilligt resa i tiden och ändrar både sin och andras framtid. Ja, jag vet inte riktigt hur de ska få ihop den här handlingen. Och när jag läste "...som om livet inte redan var tillräckligt komplicerat för Dan återförenas han tack vare tidsresandet med sin gamla flickvän Livia - något som hotar förhållandet med hans fru" så blev jag mest trött.
Reaper fortsätter med sin roliga handling: Sam får på sin 21-årsdag reda på att hans föräldrar sålt hans själ till djävulen. Nu måste han, tillsammans med två av sina vänner, samla in onda själar som rymt från Helvetet. Första avsnittet var riktigt roligt faktiskt. Om det hade mer att göra med att Kevin Smith höll i spakarna under just pilotavsnittet, än att det är en rolig serie rakt igenom får vis se. Andra avsnittet saknade nämligen en del av det komiska som behövs för att en sådan här serie ska hålla i längden. Måste dock säga att Ray Wise fungerar utmärkt som Djävulen. Det är förvisso en rätt tacksam roll att ha, men Wise har viss träning på att spela ondskefull sedan sin tid i Twin Peaks.

Andra kommande serier eller säsongsstarter:
Side order of life - 29 juni på tv3
Hell's Kitchen - 3 juli på tv3
So you think you can dance - 8 juli på kanal 5

3 kommentarer:

Hanna Eat World sa...

Jag gillade också första avsnittet av Reaper, men var tog det vägen sen? Eller har jag missat det pga av jävla fotboll som jag inte kan sluta titta på?

Jag såg Big Shots igår. Eller ja, 1½ avsnitt, för jag orkade inte mer, men det var faktiskt underhållande. Jag kommer att fortsätta titta på det.

Jag är mer tveksam till Eli Stone, som verkar liiite långtråkigt, men det återstår ju att se.

PROJECT RUNWAY i love, så det längtar jag efter.. Fan vad det är bra!

Johanna sa...

Jag ville gärna se reaper, men har lyckats missa varje avsnitt. Skulle kolla på Big Shots igår, men somnade... jag älskar oxå project runway, jag hoppas verkligen att jag orkar hålla mig vaken :) (att bli småbarnsförälder passar inte riktigt med mitt tv-tittande) Annars å brukar juh sommaren vara mest B-tv, men det kanske är bättre i år?

missTv sa...

Hanna: Du har nog missat det, går på torsdagar, så ikväll har du en ny chans. Det är dock inte lika roligt längre, vilket är synd.

Big Shots har jag inspelat så vid tillfälle kommer det att ses. Jag gillade faktiskt Eli Stone igår. Det var roligare än jag trodde och när sherpan sade att han borde ringa sin far och sedan torkade en tår så visste jag: jag kommer att titta igen. Sedan får vi väl se om det kan hålla kvar mitt intresse i längden...

Johanna: ja, det brukar vara lite si och så med sommartablån, så jag hoppas lite på att dessa serier ska hålla. Annars finns det ju alltid film att titta på. Många bra filmer kommer på bio i sommar.

Egentligen förstår jag inte varför Project Runway är så fascinerande. Men det är det verkligen. Jag är lika fascinerad av So you think you can dance...
Hoppas att du orkar hålla dig vaken!