söndag 18 januari 2009

Fyra nyanser av brunt

Världen ter sig mer sepiafärgad idag än tidigare. Bruna toner vart jag än tittar. Till och med parkeringsplatsen, som brukar vara en palett av färger, ser ut att ha ett brunt lager av smuts som täcker det blå, svarta, röda, vita. Allt kunde ha lättats upp med en blå himmel, men istället breder det mjölkvita ut sig som ett duntäcke över min utsikt och för tankarna till en sömnigare tillvaro i sängen. Det kommer bli en gäspig dag idag.

Imorgon börjar min praktik. Jag är inte helt säker på att jag är redo att ge mig ut i världen. Det kan krävas fosterställning och glass när jag kommer hem igen. Men vi får se.
Jag är fortfarande kluven, men av lite andra anledningar. En del av mig vet inte om jag kommer bli en bra praktikant. Just nu känns det nämligen inte som att jag kan någonting. Alls. En apa skulle kunna det jag kan, men säkerligen utföra det med bättre finess. Eller så är jag för hård mot mig själv. För en annan del av mig tror nog att det kommer gå bra. Det är ingen som begär att jag kommer kunna allt på en gång, jag kommer få tid till att komma in i det. Och jag kommer klara det. Den sidan kommer antagligen ligga bound, gagged and chained up in my basement imorgon dock. Och det nervösa illamåendet är det enda som kommer finnas kvar.

7 kommentarer:

Eva sa...

Jag är övertygad om att du kommer fixa praktiken galant. Det är hälsosamt att vara nervös innan man ger sig i kast med något nytt, låt bara inte nervositeten ta överhanden.

Lycka till!
Massa kramar

missTv sa...

Jag ska försöka hålla nervositeten i koppel. Tack! Kram

Johanna sa...

Lycka till! och lite nervositet är bara bra :) kram

Sophix sa...

Jag som har jobbat i ihop med dig VET att du kan massor. Även om det känns som du inte kan just nu så ger det sig, du kommer märka det jag vet.
kram o lycka till!

Sophix sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
LadyM sa...

Det kommer gå bra!! Var inte för hård mot dej själv och lita på all din kunskap du har sugit i dej under alla studietimmar. Vad det gäller det sociala spelet så få inte panik om det känns jobbigt, man kan omöjligt passa bra ihop med alla, och där har vi det återigen, lita på all din kunskap :)
Du är bra! Jävligt bra! Lycka till!
Kram!

Och just det, vart ska du vara? Eller har du skrivit det nånstans och jag har missat?

missTv sa...

Oj, vad jag är sen att svara på era kommentarer! Det var dåligt av mig, då jag uppskattar era kommentarer VÄLDIGT mycket.

Johanna: TACK! Kram!

Sophix: TACK! Ja, det gav sig ju naturligtvis, även om jag fortfarande känner mig som lite av en novis. Men så är det. Kram på dig!

LadyM: TACK! Och jag har ju som sagt en tidning liggande här hemma med ditt namn på.