fredag 23 januari 2009

Orkar inte komma på någon rubrik, tänk ut en själv

Jag är så trött att jag inte riktigt vet vad jag ska ta mig till. Men när jag sluter ögonen blixtrar det bara i ett kaos av tankar och intryck, så sömn är inte ett alternativ just nu. Sena kvällar/tidiga nätter är så ofantligt tråkiga. För jag har ingen att prata med. Så vad ska man hitta på?

Håller på att gå igenom vänförfrågor från olika band på myspace. Jag är inte en automatisk ja-sägare. Deras musik måste tåla ett antal genomlyssningar innan jag kan tänka mig att godkänna vår så kallade vänskap. Och jag måste säga att de flesta inte håller måttet. Två har slunkit igenom hittills, GhostDog och Nimbo Stratus. Båda från Norge om jag inte missminner mig. Trallvänlig snäll musik som fick mig att stanna upp. Något var det, inte direkt förklarbart, som väckte lite mersmak. Faktiskt. Jag är rätt svår att övertala när det gäller ny musik. Jag har mina band och det räcker längre än jag har tid att lyssna till. Speciellt då jag lider av repeat-sjukan. (Många stackars lyssnare har förlorat livet till den sjukdomen. Det finns fonder om ni vill skänka pengar.)
Det skumma som jag märkt under mina lyssningar är att banden på myspace sällan börjar med den bästa låten. Vissa har till och med den sämsta först. Det här beteendet förstår jag inte alls, för man börjar ju lyssna på första. Och om man inte är som mig som måste lyssna igenom alla låtar minst två gånger, så går man kanske vidare och missar något bra. Så var det exempelvis med Nimbo Stratus där jag inte vaknade till förrän vid tredje låten Circles. Nu är det väl antagligen så att de tycker att den första låten är deras bästa, jag håller bara inte med. GhostDog fångade mig faktiskt med första låten. Eller rättare sagt med det första smithereens. Yes, sometimes I'm that easy.

Hursom, nu har mina ögon börjat rinna. Har suttit och stirrat på datorn hela dagen, försökt att få ihop lite förslagsbilder i photoshop gällande ändringar på tidningens hemsida. Det har gått bra, men fan vilken tid det tog. Dryga tio timmar är lite mycket att lägga ner utan att det känns. Men nu är jag klar. Bara att skicka in. Men det får bli imorgon, jag litar inte riktigt på mitt mail-språk just nu. Onödigt att skapa missförstånd. Eller bara skriva fel.

Borde sluta skriva här också. Vet knappt vad jag skriver längre. Så därför avslutar jag detta ofantligt intressanta (håller ni inte med?) inlägg. Nu.

3 kommentarer:

Hanna sa...

Jag är likadan när det kommer till myspace. Det är förbannat tröttsamt med alla som bara försöker skaffa sig så många kompisar som möjligt (jag kan förstå att somliga band vill ha det så, men det är fortfarande tröttsamt). Jag är inte heller en ja-sägare. Väldigt sällan en ja-sägare faktiskt. Ibland blir det ett nej, bara för att dom heter ett illa valt namn eller för att dom ser ut på ett visst sätt. Jag vet, fördomsfullt, men men..

LadyM sa...

Jag har också repeatsjukan. Underbart ibland men trist när man lyssnat sönder det som nyss var så underbart att livet inte gick ut på nåt annat än det.
Jag har ställt in så att band inte kan skicka vänförfrågningar på myspace. Orkar bara inte och den musik som jag snubblar över och tycker är bra kan jag ju adda ändå om jag vill.
Och din blogg är ALLTID intressant att läsa :)

missTv sa...

Hanna: hehe, jag har också fördomar gällande bandnamn och så ibland. Men jag försöker ha ett öppet sinne ändå, så ofta jag bara kan. Och en del visar ju sig vara guldkorn.

LadyM: Jag tycker det är lite roligt ändå, men så får jag ju inte så många förfrågningar heller.

TACK!