måndag 10 mars 2008

Jag vill flytta…

Någon som vill byta lägenhet?
Det är faktiskt ett perfekt tillfälle att flytta in just nu. Husfasaden är redan renoverad (det tog bara typ ett och ett halvt år) och elementen har redan läckt, så detta borde betyda att det inte kommer ske några fler saker som utmanar ditt tålamod eller mentala stabilitet.

Eftersom polishuset är i grannskapet kan du känna dig alldeles säker här, det har bara varit en dödsmisshandel på gatan, skottlossning och en liten gängbildning, men – kids will be kids.
Då och då cirkulerar det en polishelikopter över området och parkeringen brukar prydas av utbrända bilvrak. Det är minst en utbränd bil i månaden, så om du vill bli av med din bil är det suveränt att parkera här.

Om du vill åka någonstans är det bara att ta våldtäktsstigen ner till pendeln. SL, trogna kära SL, kan ta dig till Storstaden på cirka tjugo minuter. Om de inte är försenade, eller har fel på bromsarna eller om polisen stoppar trafiken så du får sitta på tåget när det står still mellan två stationer i en halvtimma för att de letar efter någon. Men tänk vad mycket lästid du vinner.
På vintern går saker sönder då snö tydligen är pendeltågens kryptonit, men på somrarna går tågen i tid (för det mesta?). Men eftersom Gud uppfann sommartid så uppfann SL sommartabell, vilket gör att tågen går varje halvtimma istället för varje kvart. Men vem behöver ta sig någonstans på sommaren?

Om du gillar barn (och vem gör inte det?) så finns det ett dagis längst ner i huset. När de är ute och leker på sin lilla lekplats och en börjar gråta brukar de andra ställa upp som stöd i kören. Gråten sprider sig som ett luftburet virus och tränger sig in genom fönstren och in i lägenheten. Men det gör ju att du inte behöver känna dig ensam.
Och sist men inte minst (och säkerligen det som kommer få dig att genast börjar packa och ändra adress), är nämligen en alldeles egen joddlande granne. Jippi!

3 kommentarer:

Steve Eriksson sa...

Så utsökt cyniskt! Skönt att inte vara ensam om att vara på dåligt humör :-)
Sumpade min matte-tenta idag. Men tur är väl att gud uppfunnit omtentor? Det är ju bara bra att tenta om, då lär man sig ju allt mycket bättre...

Hanna Eat World sa...

Hahahahaah!
I love it!! Byter på direkten! Una kan behöva lite närmre till sitt dagis och så..

missTv sa...

Steve: Ah, välkommen till klubben. Det är inte någon åtråvärd klubb direkt, men en axel att gråta ut på, en klapp på axeln eller en kram ingår i medlemsskapet.

Hanna: Efter vad jag har hört om er lägenhet, så visst! Jag börjar packa nu!