söndag 9 mars 2008

Vad hände???

Obs: spoilervarning (sorry Anja).

Jag har velat se No Country For Old Men sedan namnet först nämndes tillsammans med bröderna Coen. Men nu, efteråt, känner jag mig bara… jag vet inte ens… konfunderad. Snopen. Snuvad på konfekten.
Jag menar, den första två tredjedelen eller kanske till och med tre fjärdedelen av filmen var riktigt bra. Coen-bra. Sådär charmigt dialektal, rolig och våldsam med karaktärer att le åt och känna för. Men det var inte enbart det, den erbjöd även scener där jag satt som på nålar av ren och skär spänning. Det var underbart!
Men sedan hände något. Eller rättare sagt, det var något vi inte fick se. Någon som dog, utan att vi fick se det och det var där det vände. Efter det kändes det som någon annan satt sig vid klippbordet och utan sans eller känsla klippt ihop slutet av filmen. Jag kan inte förklara det på ett bättre sätt, för jag förstår det inte.
Det var dock en scen mitt i denna förvirring, när den galna mördaren kommer ut ur ett hus och kollar sina skor. Man fick inte se vad som hände där inne, men man förstår ändå och det är så jävla schysst gjort. Varför, varför, varför var inte resten så? Jag blir så ledsen.

Nu väntar äntligen Sweeney Todd. Den kan väl inte göra mig besviken. Snälla?

2 kommentarer:

Hanna Eat World sa...

Nej..nej.. NÄÄÄÄÄÄJ!!!
Jag vill så gärna att den ska vara sååå bra!

missTv sa...

Ja! Det ville jag också!! Jag fattar verkligen inte vad som hände. Ärligt talat trodde jag först att SF fuckat upp på något vis och inte visade rätt slut. Jag fattar inte...