lördag 25 oktober 2008

Scream as loud as you want to

Jag har vårdat min tv-själ och börjar så smått bli mig själv igen.
Jag vet att det typ bara är jag och Sophia som verkar gilla House. Jag förstår inte varför ni andra inte gillar det, men Hugh Laurie är inte en man som jag kan ignorera. Speciellt inte i formen House. Och jag blev inte besviken av tisdagens avsnitt. House var nämligen i sitt esse och levererade sarkasm på sarkasm i sådan fart att jag till och med blev lite yr. Ibland glömmer jag att andas när leendet delar mitt ansikte mitt itu.

Efter House väntade två avsnitt av Criminal Minds. Jag måste säga att säsongsstarten var riktigt stark. En flicka död, en annan kidnappad. Den kidnappades far var gammal maffiatorped. I slutet står han lutad över kidnapparen och siktar på honom med ett hagelgevär medan Reid vädjar till honom:
– When is it going to stop?
– Tomorrow.

Och så skjuter han honom. Så mörkt. Så bra. Criminal Minds är en rätt ojämn serie, men när det är bra, så är det jävligt bra.
Avsnitt två involverade en seriemördare. Behöver jag säga mer?

Fringe. Jag måste säga att Fringe fascinerar mig. I denna veckas avsnitt fick jag ofantliga Arkiv X-vibbar, från den gamla goda tiden när Arkiv X kunde skrämma skiten ur en och jag var tvungen att trycka mute när ledmotivet spelades för att kunna sova efteråt.
Och jag gillar verkligen Walter Bishop. Han är en blandning av osammanhängande förvirring och barnslig iver. Karaktären känns genomtänkt och hans charm bär just nu serien. Sonen och Dunham känns dock fortfarande väldigt endimensionella. Jag hoppas på förändring.

Så, vad tycker ni?

8 kommentarer:

AG sa...

Looooove House men har inte sett det på jättelänge. Håller helt och fullt med dig att Hugh Laurie inte är en man jag kan ignorera, särskilt inte när han har sitt House-skägg *mmmmm skägg :-)*

Vad glad jag blir av att du också gillar Fringe, trodde och hoppades att du skulle göra det. En väldigt trevlig överraskning, som jag inte alls var beredd på, var just sonen Bishop. Hoppsan vad han har vuxit upp! Ordentligt! Vissa män behöver några extra år och sedan, DAMN!! *rodnar* Vill dock poängtera att jag aldrig var ett Dawson's Creek-fan *ryser*

Sunkmamman/Cupcakes sa...

Jag har faktiskt aldrig gett House en ärlig chans. Har alltid tittat på nåt annat när det är House, så jag har inte brytt mig om att hoppa in mitt i serien heller.
Fringe hade jag planer att titta på, men det gick för sent för mig sen (jag är en gammal hagga som lägger mig vid nio-tiden varje kväll).

Däremot önskar jag att få se True Blood (heter den va?) när den väl visas på svensk teve.. Eller har ni planer på att plocka hem några boxar som vi kan låna?

Malin sa...

Jag gillar House jättemycket men när man lider av kraftig hypokondri är House inte det bästa man kan se. Jag kikar ändå ibland med ett halvt öga för att det är så bra men bara en kort stund.
Resetn av ditt inlägg kunde jag inte läsa eftersom du skrev om CM och jag har ju precis sett klart första säsongen. :)

Eva sa...

Hugh Laurie är underbar. Jag är dock urusel på att följa tv-serier på tv. Jag behöver boxar för att det ska bli ordentligt.

Criminal minds missade jag också nu *putar med underläppen & ser trulig ut* Verkar ha varit avsnitt jag skulle älskat.

Fringe ställde jag mig skeptisk till efter första avsnittet men nu är jag såld. Definitivt Arkiv X vibbar.

missTv sa...

ag: Trevligt att höra! Och ja, skägget gör sitt.
Jag följde inte Dawson's Creek heller, men ändå var det lite svårt att se honom i en annan roll. Konstigt det där. Jag hoppas bara att de utvecklar både honom och agenten mer och att spänningen i serien håller i sig.

sunkis: Ja, du tittar väl på Desperate Housewives väl? Är för mig att det är samtidigt.
True Blood... vi har inga planer på boxar ännu. Jag är inte helt övertygad faktiskt när det gäller den serien. Men vi får se.

malin: Ah, ja, då kan det ju vara lite jobbigt att titta på en sjukhusserie.
Sorry! Tänkte inte så långt att du inte följde denna säsong av CM. Jag ska försöka att hålla inne med stuff ur handlingen.

missTv sa...

eva: Ja, boxar ska det vara. Gör en ofantligt positiv skillnad för tv-serier.
Det är synd när man missar de avsnitten av CM som verkligen är sådär bra. Det går ju tyvärr lite upp och ned med den serien.
Jag hoppas hoppas verkligen på mer sådant i Fringe. Det blev på en gång en annan slags spänning.

Sophix sa...

Skönt att jag inte behöver understryka min kärlek till House & Hugh ;)
Ville för övrigt ringa dig direkt från Nippon när jag upptäckte Hugh i ett gammalt Vänneravsnitt. Men det visste du säkert redan.

missTv sa...

Sophix: Ja, han gör ett ljuvligt inhopp i Vänner :) Helt fantastiskt.

Och välkommen hem förresten. Du har varit saknad.