söndag 26 oktober 2008

You'd better get it up, or I'm gonna have to kill you!

Det är en konst att bygga en tv-serie som fångar tittaren med sin handling, dialog och karaktärer.
När det gäller första avsnittet av The Lost Room så kastades man in i handlingen på en gång, något som är bra när det gäller att fånga tittarens uppmärksamhet. Men sedan gäller det att ta ett steg tillbaka och börja bredda istället för att fortsätta att föra handlingen framåt. Det måste finnas en balans mellan att inte ge för lite information, men heller inte för mycket.
The Lost Room smällde på med en massa intrigerande information om föremål, sällskap och besatthet. Dock väldigt lite om karaktärerna. Visst är det viktigt att det finns en intressant handling, men karaktärer och dialog är viktiga beståndsdelar och det kändes som att de glömdes bort här. Allt gick i ultraspeed, vilket var synd.
Handlingen om det mystiska rummet med dess föremål är nämligen fascinerande. Jag hoppas bara att de även börjar vårda karaktärer och dialog, för utan starka karaktärer och samspel dem emellan rasar vilken handling som helst, hur bra den än är. Så, shape up!


Förövrigt börjar den sex avsnitt långa serien Jekyll idag, med en tudelad James Nesbitt i spetsen. SVT1 kl 21.15. Se den.

3 kommentarer:

Malin sa...

Vi ska se den! Och vi missade The Lost room..men då kanske vi inte missade så mycket egentligen..

Johanna sa...

Jekyll var hur bra som helst juh! Ser fram emot nästa avsnitt.

missTv sa...

Jekyll börjar fantastiskt bra! Som synd är så fortsätter den inte lika bra, även om den absolut inte blir dålig. Men det kan ju också vara en personlig uppfattning från min sida.